Tribase richt nieuwe ruimte VL-Vakopleidingen Rotterdam in

Door de extra vraag naar het opleiden van Treindienstleiders bij ProRail heeft Tribase een nieuwe opleiding locatie ingericht in Rotterdam. In de voormalige ruimte van het SMC (Schakel en Meld Centrum) bleek een geschikte locatie gevonden. 

Hierbij heeft Tribase eerst een project uitgevoerd om alle restanten van de SMC-bekabeling gecontroleerd functievrij te maken en op te schonen. Hierbij is onder regie van Tribase samengewerkt met Movares, als engineerende partij voor spoorgebonden voedingen en kabel documentatie, de PCA als beheerder en Railcom als uitvoerende partij voor het amoveren van de voedingen. Tevens waren de engineers van Tribase betrokken om alle datakabels stuk voor stuk door te meten en veilig te verwijderen. 

Na het leegmaken van de ruimte heeft Tribase het project uitgevoerd voor het inrichten van de ruimte met data en voedingen. Ook hier is onder regie van Tribase weer nauw samen gewerkt met Movares voor het design van de voedingen, onze eigen engineers voor design van de kabelgoten, Railcom voor de aanleg van de nieuwe spoorgebonden voedingen en de ITA voor de aanleg van de nieuwe databekabeling. 

Al deze werkzaamheden sloten nauw aan op de werkzaamheden van Facilitaire Zaken. Deze heeft gezorgd voor een nieuwe vloer, plafond, klimaatinstallatie en het nieuwe meubilair. 

Zodra het nieuwe meubilair geplaatst werd heeft Tribase het project verder uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de nieuwe meubels ingericht moeten worden. Hierbij zijn de voedingen aangesloten, de data verbindingen in de bureaus afgemonteerd, nieuwe monitoren en systemen geplaatst, aangesloten en geïnstalleerd volgens de richtlijnen. Naast het inrichten van de meubels moesten de systemen ook gekoppeld worden aan de backend servers in Utrecht. In samenwerking met diverse netwerkspecialisten heeft Tribase de regie gevoerd over het maken van het netwerk design, het doorvoeren van alle netwerkwijzigingen en uiteindelijk heeft onze engineer de nieuwe apparatuur geplaatst en gekoppeld. Bij het uitvoeren van al deze werkzaamheden is voldaan aan de strikte eisen van de ICT beheer organisatie waarbij voor alle acties draaiboeken zijn opgesteld en zonder impact de wijzingen (soms ook snachts) zijn uitgevoerd. 

Uiteindelijk zijn de backend en frontend omgeving door Tribase gekoppeld en zijn de applicatiebeheerders en docenten de nieuwe omgeving uitvoerig gaan testen en zullen de opleidingen begin 2017 dan ook werkelijk gaan starten. 

Tribase heeft deze klus heel goed uitgevoerd. Men weet wat er speelt, wat er moet gebeuren en heeft totaal overzicht over het geheel. Het grootste compliment verdient de communicatie: bij alle aspecten waar er raakvlakken waren met andere activiteiten binnen ProRail, bij eventuele problemen die invloed zouden kunnen hebben op planningstechnische aspecten, er werd tijdig en adequaat contact opgenomen. Het is een heel mooie opleidingslocatie geworden, wij zijn er blij mee!

Carmen Mecking, Prorail

Beheer en onderhoud van ICT-systemen

Meer info

Datacenter - management

Meer info

Projecten

Meer info